A fost lansat oficial serviciul de transfer bănesc între Poșta Italiană și Poșta Moldovei

    Începând cu data de 6 octombrie, 2014, cetățenii R. Moldova care locuiesc în Italia au posibilitatea să trimită bani acasă, la un comision de 5 Euro pentru orice sumă de până la 1000 Euro. Acest lucru este posibil datorită instituirii unui nou serviciu de transfer bănesc internațional, realizat între serviciile poștale din R. Moldova și Italia, informează un comunicat publicat pe site-ul www.posta.md.

    Efectuarea transferurilor bănești va avea loc prin intermediul a peste 9000 de oficii poștale italiene către 1148 oficii poștale din Moldova. Pentru a beneficia de noul serviciu este suficientă deplasarea la oricare dintre cele 9000 oficii ale Poștei Italiene cu prezentarea unui document de identitate valabil și a numărului fiscal al persoanei. Suma transferată va putea fi ridicată în R. Moldova în termen de 48 de ore din momentul efectuării transferului din Italia. Destinatarii plății din Moldova vor avea posibilitatea să își ridice banii în euro sau în lei moldovenești.

    Un astfel de sistem de plată a fost introdus pentru prima dată în Moldova şi va concura cu alte 20 de sisteme de plăţi bancare existente la noi. Potrivit ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, în curând, astfel de transferuri bănești vor putea fi efectuate din Spania și Portugalia, unde, de asemenea, muncesc mulți moldoveni.

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


8 − = sase

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>