Liderii principalelor religii globale condamnă traficul de fiinţe umane

Papa Francesco all'incontro presso la sede della Pontificia AccaPentru prima oară în istorie, autoritățile catolice, anglicane și creștine ortodoxe globale împreună cu liderii budist, hindus, iudaic și ai religiilor musulmane şi-au asumat un angajament comun împotriva sclaviei moderne, considerată drept crimă împotriva umanității. Evenimentul s-a produs la începutul lunii decembrie, 2014, la Vatican.

”Noi considerăm orice acțiune care nu tratează oamenii în mod egal drept o crimă oribilă”, a declarat Papa Francesco în deschidere. “Dumnezeu este iubire care se manifestă în fiecare ființă umană; toată lumea este egală și ar trebui să i se acorde aceeași libertate și demnitate. Ignorarea acestui fapt este o crimă dezgustătoare”, a adăugat liderul de la Vatican.

El a atras atenţia că prostituția, traficul de ființe umane, munca forțată, munca copiilor și vânzarea de organe este o realitate ”care se agravează în fiecare zi” şi a cerut guvernelor să își asume responsabilitatea şi să ”ridice standardul spiritual de viață și viziunea de eliberare” pentru omenire.

Călăuziţi de empatie, dragoste, respect şi echitate, liderii principalelor religii globale au semnat o declaraţie privind eliminarea sclaviei şi a traficului de fiinţe umane, în care au stabilit obiective comune pentru perioada de până la 2020.

Cititi mai multe pe: http://www.huffingtonpost.com/2014/12/02/pope-francis-and-other-re_n_6256640.html?utm_hp_ref=mostpopular

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


unu × = 7

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>