Centre de consiliere pentru muncitorii migranţi din Germania

Mai mulţi vizitatori ne-au rugat să-i ajutăm să se informeze despre drepturile pe care le au muncitorii migranţi în Germania. Iată câteva materiale în limba română care v-ar putea documenta în acest sens:

Un flayer despre drepturile la muncă şi salariile minime din Germania pe care îl puteţi găsi pe pagina Confederaţiei Sindicatelor din Germania (DGB).

O broşură din care veţi afla cum să munciţi în siguranţă în Germania.

Există câteva centre de consiliere sindicale pentru muncitorii migranţi. Între acestea sunt Centrul de consiliere a muncitorilor detaşaţi cu sediul la Berlin. Aici puteţi primi consultaţii în limba română de la Bettina Wagner.

La fel, prin Proiectul „Mobilitate echitabilă“ se oferă consilere pentru muncitorii migranţi în şase oraşe din Germania (Berlin, Hamburg, Stuttgart, Munchen, Frankfurt şi în curând în Dortmund). Consultaţiile în limba română sunt oferite la Hamburg, Frankfurt şi Munchen, coordonator Dominique John. Informaţii puteţi găsi pe site-ul: http://www.faire-mobilitaet.de/ro/.

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>