Curtea de Justiție a Uniunii Europene a adoptat o decizie importantă pentru lucrătorii detașați în întreaga Europă

img_1178Curtea de Justiție a Uniunii Europene a emis recent o hotărâre preliminară referitoare la detașarea muncitorilor.
În cazul muncitorilor polonezi detaşaţi în Finlanda, preocupaţi de plata creanțelor care se referă la salariul minim, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a fost rugată să interpreteze în special concordanţa dintre Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene şi Directiva 96/71 / CE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 decembrie 1996, privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii.

Astfel, Curtea a decis că un angajat detaşat dintr-o altă țară a Uniunii Europene trebuie să fie remunerat conform contractului colectiv de muncă din Finlanda, atunci când lucrează în această ţară. În special, Curtea a decis că Directiva privind detașarea lucrătorilor, în lumina Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, permite sindicatelor să adreseze acţiuni în instanţele din statele membre UE în care muncesc, pentru remunerarea muncitorilor detaşaţi în baza termenilor şi condiţiilor de angajare în vigoare în statul membru al UE gazdă.

Secretarul General al Federaţiei Europene a Sindicatelor din Industria Alimentară, Agricultură şi Turism (EFFAT), Harald Wiedenhofer, susţine că “acesta este un prim pas în direcția cea bună, privind protejarea drepturilor şi condițiilor de muncă ale muncitorilor detașaţi pe întreg teritoriul Uniunii Europene și evitarea” dumping-ului social”.

Sursa: http://www.effat.org/en/node/13797

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− trei = 1

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>