Bănuită că ar fi înşelat de bani peste 20 de oameni

counting-money-sxcO locuitoare a capitalei, în vârstă de 33 ani, este bănuită de săvârşirea unui şir  de escrocherii, însuşind mijloace financiare de la cetăţeni în proporţii considerabile, sub pretextul angajării în câmpul muncii peste hotarele ţării. Conform primelor informaţii acumulate, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bănuita ar fi încasat de la 20 de persoane a câte 350 – 400 euro, pentru a le perfecta actele necesare de deplasare şi angajare în câmpul muncii.

Angajaţii IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun acord cu Procuratura de sector au constatat în cadrul acţiunilor de urmărire penală, că femeia închiria un oficiu din sectorul Râşcani, unde ar fi perfectat oamenilor acte dubioase de plecare peste hotarele ţării. Aceasta elibera  bonuri de plată care nu aveau nici o valoare juridică, drept dovadă că clienţii au achitat sumele necesare de bani. Potrivit victimelor, până în prezent ea nu le-ar fi întors banii, după ce au revenit din străinătate înşelate. Aceştia n-au avut posibilitatea de a se încadra în câmpul muncii, aşa cum le-a promis femeia, întrucât anagajatorul nu răspundea la telefon.

În privinţa bănuitei au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru escrocherie, care prevăd amenzi în mărime de 10 000 la 20 000 lei sau închisoare pe un termen de la 2 până la 6 ani. Potrivit deciziei instanţei de judecată, bănuita este cercetată penal în stare de libertate.

Poliţia capitalei recomandă oamenilor să beneficieze de serviciile respective doar la agenţiile autorizate prin lege.

Sursa: politiacapitalei.md

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua + 1 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>